Vastuullisuus

Olen monien muiden tavoin ollut huolissani ympäristön tilasta jo pitkään ja tehnyt aina parhaani suojellakseni sitä. Viime aikoina olen ymmärtänyt, että paras ympäristöteko, jonka voimme tehdä, on myydä mahdollisimman monta energiatehokasta laitettamme.”

-Izabella Lundberg, toimitusjohtaja, Airfi

Ympäristö

Ympäristön suojeleminen on kaiken toimintamme keskiössä: olemme alusta asti halunneet rakentaa markkinoiden energiatehokkaimpia laitteita. Energian säästämisellä rakennusalalla on valtavat vaikutukset hiilidioksidipäästöihin, ja meidän tärkein tavoitteemme on auttaa yrityksiä ja hallituksia yltämään päästönvähennystavoitteisiinsa.

Jotta EU voi yltää ilmastotavoitteisiinsa, rakennusalan tulee vähentää kasvihuonepäästöjä 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja lopettaa hiilidioksidipäästöt kokonaan vuoteen 2050 mennessä. Pienenä yrityksenä emme tietenkään pysty tähän yksin, mutta työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että voimme olla alan edelläkävijöitä myös jatkossa ja kantaa kortemme kekoon ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Toivomme, että myös mahdollisimman moni kilpailijamme lähtee kanssamme tähän kisaan – tässä kilpailussa kun on vain voittajia.

Huomioimme ympäristön myös monilla muilla tavoin. Pyrimme valitsemaan tuotteisiimme materiaaleja, jotka ovat täysin kierrätettäviä. Yhteistyökumppanimme on myös valikoituneet niin, että hiilijalanjälki olisi mahdollisimman pieni, jolloin tuotteiden kotimaisuusastekin on pysynyt hyvin korkeana.

Toimistossamme on käytössä mahdollisimman vähän muovia. Toimistopaperi on valittu niin, että se täyttää FSC®-sertifikaatin. Toimistotilamme on viihtyisät, vaikka olemme sisustuksessa hyödyntäneet mahdollisimman paljon vanhaa jo käytössä ollutta tavaraa. Tiesithän, että Airfi-tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja myös työllistää Suomessa. Olemme sosiaalisesti vastuullinen yritys ja luomme omalla toiminnallamme Suomeen uusia työpaikkoja.

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja huolehtia planeetastamme. Siksi tuemme myös Taimitekoa, suomalaisen 4H-järjestön hanketta, jonka tavoitteena on istuttaa mahdollisimman paljon taimia. Tähän mennessä olemme istuttaneet riittävästi taimia kompensoidaksemme 94 tonnin edestä hiilidioksidipäästöjä. Lisää tietoa Taimiteosta löydät täältä: https://www.taimiteko.fi

Yhteisö

Sen lisäksi, että huolehdimme planeetastamme, uskomme että on tärkeää huolehtia myös paikallisesta yhteisöstä. Siksi olemme InterActionin ylpeitä sponsoreita. InterAction on FC Inter Turun hanke, jonka tarkoituksena on tukea junioreita ja heidät perheitään. Taloudellisen tuen avulla kaikilla yhteisössä on mahdollisuus harrastaa urheilua. Lisäksi hanke tuo perheet yhteen merkityksellisellä ja yhteisöllisellä tavalla.

Kaikki hankkeemme eivät voi olla huolellisesti suunniteltuja. Kun kriisi iskee paikalliseen yhteisöön tai Euroopan toisella puolella, toimimme välittömästi ja vaistonvaraisesti. Se on osa kulttuuriamme, tai oikeastaan ajattelemme, että se on osa ihmisyyttä.

More than pure air