Uutiset

Airfi nimitti uuden maajohtajan – katseet Puolan markkinoille

Airfi, suomalainen ilmanvaihdon edelläkävijä, on nimittänyt Puolan maajohtajaksi Gosia Makowskan, luotsaamaan yrityksen laajentumista uudelle markkina-alueelle. Makowska tuo mukanaan vahvan osaamisen vastuullisen liiketoiminnan kehittämisestä ja ilmastoasioiden edistämisestä.

Gosia Makowska on omistautunut kestävälle kehitykselle ja puhtaalle sisäilmalle, ja hän tuo tämän osaamisensa tukemaan Airfin laajentumista Puolan markkinoille.

(Huom. Tämä on käännetty lyhennelmä englanninkielisestä tiedotteestamme.)

Makowska kertoo olevansa innoissaan Airfin laajentumisesta Puolan markkinoille, jossa hän näkee valtavasti potentiaalia Airfin tuotteille.

”Olen innoissani mahdollisuudesta edustaa Airfia Puolassa. Uskon, että voimme tarjota innovatiiviset ilmanvaihtojärjestelmämme markkinoille, jotka ovat entistä tietoisempia ympäristöhaasteista ja ilmansaasteongelmista.”

Makowskan mukaan Airfin sitoutuminen kestävään kehitykseen tulee varmasti vetoamaan puolalaisiin asiakkaisiin, jotka arvostavat yhä enemmän ympäristöystävällisiä ratkaisuja:

”Ilmansaasteiden ja ilmastonmuutoksen vaikutusten tiedostaminen on lisääntynyt, joten kysyntä kestäville tuotteille, jotka parantavat sisäympäristöjen terveellisyyttä, on selkeästi kasvussa.”

Airfi on luottavainen, että Makowskan kokemuksella yritys pystyy vahvistamaan asemaansa Puolassa ja edistämään kestävää kehitystä tarjoamalla innovatiivisia ilmanvaihtojärjestelmiä, jotka parantavat sisäilman laatua ja vähentävät energiakulutusta.

Tervetuloa Airfille, Gosia!

The installer’s choice: Why Airfi air handling units save you time and effort

Airfi @ Nordbygg 2024 – Come and meet us at stand A22:39.

When installers hold competitions on who can install the most of your units in a day, you know you’re doing something right. That’s the Airfi experience. Airfi air handling units (AHUs) are designed with installers in mind, offering a streamlined model line-up, intuitive setup, and exceptional reliability that save you time, reduce hassle, and protect your reputation.

Simplified model selection with surprisingly extensive standard features

Choosing the right air handling unit shouldn’t be a time-consuming puzzle. Airfi’s simplified model line-up eliminates unnecessary options and decision fatigue, allowing you to focus on the actual installation. Our extensive standard features and simplified model line-up ensure you have the right unit for the job without wasting time on over-analysis.

Calculation programme for our air handling units. The programme gives you Airfi units’ technical specifications easily. To use the programme, you need Microsoft Excel.

Easy installation: get in, get out, get paid

From standardized mounting brackets to external connection boxes, every aspect of Airfi AHUs is designed for speedy installation. Our units feature intuitive setup procedures that minimize guesswork and reduce the risk of errors. This translates into faster project completion times, increased efficiency, and higher profitability.

air handling unit click ceiling bracket

Click! ceiling bracket for our AHU’s:

 • Available in both 160/160 and 160/125 sizes
 • One bracket fits all small AHUs (except Model 150)
 • Visual confirmation for successful installation
 • Easy to remove AHU from bracket, if needed
 • 160–125 reduction is made with the bracket, no need for ordering different AHU
 • Makes painting and tiling walls easier
 • No need to protect the unit under construction work

Minimal maintenance, long lifespan

Airfi’s commitment to reliability goes beyond just energy efficiency and occupant comfort. We understand that protecting your reputation is paramount. That’s why our AHUs are built to last, withstanding the rigors of everyday use. Software updates and part replacements are designed to be simple and straightforward, minimizing the time needed for maintenance.

Experience the Airfi Difference

With Airfi AHUs, you can streamline your installation process, reduce labour costs, and enhance customer satisfaction. Our commitment to installer-friendly design and exceptional reliability makes Airfi the clear choice for professionals who demand the best.

Meet us at Nordbygg 2024

Fair visitors will have a unique opportunity to visit our stand and discuss our product range and innovative solutions directly with our experts.

If you have any projects in progress or are interested in becoming a reseller, please contact petter.kronvall@airfi.fi or call +358 40 820 8505. You can also meet him at Nordbygg.

We look forward to presenting our products at Nordbygg! Come and meet us at stand A22:39.

Catch all the Nordbygg highlights on social media!

Follow us on LinkedIn to learn more about our innovative solutions!

Airfi Oy Nordbygg 2024 -messuilla Tukholmassa

Olemme mukana menossa Nordbygg-messuilla, Tukholmassa 23.–26.4.2024. Messuilla esittelemme innovatiivisia ratkaisujamme, jotka tekevät kodeista ja rakennuksista energiatehokkaampia ja mukavampia asua – jopa kovimmissakin talviolosuhteissa. Ja joiden tuotekehityksessä on huomioitu myös rakennuttajien ja asentajien erityistarpeet – yhteistyössä heidän kanssaan.

Airfi on suomalainen ilmanvaihtoalan edelläkävijä, jonka osaamisen ytimessä on oma tekninen tuotekehitys ja tekoälyä hyödyntävä teknologia. Toimintamme perustana on innovatiivisuus, Pohjolan ääriolosuhteissa testattu toimintavarmuus ja asennuksen helppous.

Tule tapaamaan meitä osastolle A22:39.

Messuilla pääset tutustumaan tekniikkaamme ja kuulemaan, miksi olemme lyhyessä ajassa saavuttaneet yli 10 % markkinaosuuden Suomessa.

Innovaatio pohjoisen paukkupakkasiin

Olemme kehittäneet koneoppimista hyödyntävän teknologian, joka sopeutuu asennuspaikan uniikkeihin olosuhteisiin ja takaa aina mahdollisimman optimaalisen toiminnan ja ainutlaatuisen energiatehokkuuden – jopa kovimpina talvina.

Airfi Frost Pro System -huurteensuojajärjestelmä

Toimintamme ytimessä on patentoitu tekoälyä hyödyntävä AFPS-huurteensuojateknologia. AFPS maksimoi energiatehokkuuden, suojaa laitetta ja takaa tasaisen ja mukavan ilmavirran kovissakin talviolosuhteissa. Airfi-teknologian ansiosta esilämmitys on tarpeetonta, mikä säästää energiaa joka päivä.

Energiatehokkaat Model-sarjan ilmanvaihtokoneet lämmön talteenotolla.

AFPS on vakiona kaikissa Model-sarjan ilmanvaihtokoneissamme. Messuilla esittelemme kolmea eri mallia: Model 100, Model 150 ja Model 350. Tule osastolle tutustumaan laitteisiimme ja kuulemaan, mikä tekee niistä niin suosittuja Suomessa.

Liesituulettimet – tutkitusti markkinoiden tehokkain kärynpoisto

Liesikupuvalikoimamme kattaa klassiset ja design-mallit lähes kaikkiin tarpeisiin. Kupujen kehitystyössä on painotettu tehokasta kärynpoistoa sekä asennuksen helppoutta ja nopeutta. Messuilla esittelemme Suomessa suositut mallit: Suvi-säädinkupu ja Ida-kerrostalokupu.

Suvi-säädinkupu:

 • Kaapistoon integroitava, ulosvedettävä liesikupu
 • Säädinkupumallisto on suunniteltu kärynpoiston lisäksi asuntokohtaisen ilmanvaihdon tai huippuimurin ohjaukseen
 • Sopii monien eri merkkisten ilmanvaihtokoneiden ohjaamiseen

Ida-kerrostalokupu:

 • Vapaasti sijoiteltava seinämalli
 • Kapasitiiviset kytkimet integroituna etupaneeliin
 • Suunniteltu keskitettyihin ilmanvaihtojärjestelmiin
 • Helppo säätää ja mitata

Airfin edustus Nordbygg-messuilla

Messuvierailla on ainutlaatuinen mahdollisuus vierailla osastollamme ja keskustella tuotevalikoimastamme ja innovatiivisista ratkaisuista suoraan asiantuntijoidemme kanssa. Paikalla on myös tuotekehityksen asiantuntijamme, joka vastaa kysymyksiisi patentoidusta AFPS-teknologiastamme.

Odotamme innolla koneidemme esittelyä Ruotsin markkinoilla! Tule tutustumaan tuotteisiimme Nordbygg-messuilla, osastolle A22:39.

Seuraa messuaiheista keskusteluamme somessa:

Menemme yksityiskohtiin tarkemmin LinkedIn-sivuillamme, tervetuloa keskustelemaan.

Airfi 6 vuotta – synttäritunnelmissa uusi 2+4 takuu!

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme, jotka olette alusta asti olleet oleellinen osa Airfin kasvua!

Kuuden vuoden kovan työn kunniaksi myönnämme 1.3.2024 alkaen Airfi-ilmanvaihtokoneille 6 vuoden takuun (2 vuoden normaalitakuu + 4 vuoden lisätakuu)!

2+4 vuoden takuu ilmanvaihtokoneille alkuperäissuodattimilla

Lisätakuun perusehtoihin kuuluu, että koneessa käytetään alkuperäisiä Airfi-suodattimia, joita myös vaihdetaan tarvittaessa, kuitenkin vähintään 2 kertaa vuodessa koko takuujakson (2+4 vuoden ajan).

Airfi-alkuperäissuodattimet löydät helposti verkkokaupastamme. Suuremmat tilausmäärät hoituvat parhaiten ottamalla yhteys suoraan myyntiimme.

Voimme myöntää 2+4 vuoden takuun, koska luotamme täysin tuotteidemme ja tekemisemme laatuun. Lisäksi se on osoitus sitoutumisestamme kestävään kehitykseen – laitteiden käyttöiän pitää kasvaa, ei lyhentyä!

Hyvää uutta vuotta


Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme, jotka olette jälleen kerran mahdollistaneet Airfille kasvutarinaa. Olemme tänäkin vuonna saaneet olla mukana useissa projekteissa meidän kestävillä ja toimintavarmoilla tuotteilla. Talon sisällä meillä on tehty erityisen paljon työtä tuotekehityspuolella, uskomme että hiljaa hyvä tulee…maltti on valttia jne.

Rakennusalan haasteista huolimatta katsomme tulevaisuuteen luottavaisin mielin.  Jokainen vuosi on uusi mahdollisuus ja aina meidän uniikki tiimimme hioutunut kirkkaammaksi ja niinpä meillä odotaan myös vuotta 2024 innolla.

Tämän vuoden huipentuma taisi koko tiimille olla EY:n Entrepreneur of The Year 2023 start-up sarjan voitto. Toki myös näin tilikauden viimeisenä päivänä vetää koko vuosi hiljaiseksi…Jokainen on kuullut rakennusalan vaikeuksista niinpä tämän vuoden saavutukset tuntuvat meistä jokaisesta erityisen hienoilta.   

Olemme kovin onnellisia siitä, että Airfi:n kasvutarina tähän asti on ollut niin uskomattoman hieno. Rauhallista hyvää tekemistä, jota aiomme jatkaa myös vuonna 2024. Kasvun myötä myös lisäkäsiä tarvitaan. Uusia rekryjä on avautumassa tiimiimme eli kannattaa pitää silmät ja korvat avoinna.

Jouluntaikaa

Yrityksemme sitoutuu vahvasti sosiaaliseen vastuuseen ja hyvinvoinnin edistämiseen yhteiskunnassamme. Joulunaikaan olemme tehneet ensimmäisen yhteistyön Väylä ry:n kanssa, jonka ahkerat työntekijät ovat valmistaneet meille ainutlaatuisia joulukoristeita. Tämä yhteistyö on osa laajempaa visiotamme, jonka mukaan jokainen kehitysvammainen ansaitsee reilun korvauksen tekemästään työstä. Pääset tutustumaan Väylä ry:n toimintaan tästä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2024. Mieli Ry
Tuemme tänä jouluna MIELI ry:n nuorten mielenterveystyötä

Lisäksi olemme tukeneet Mieli Ry:tä ja Pelastakaa lapset ry:tä. Nämä organisaatiot tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen, ja haluamme olla mukana tukemassa heidän missiotaan. Sosiaalinen vastuullisuutemme ulottuu myös kansainväliselle tasolle, sillä annoimme taloudellista tukea Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry:lle. Pyrimme myös auttamaan niitä, jotka tarvitsevat apua maailmanlaajuisesti.

Stand with Ukraine
Stand with Ukraine

Joulunaika on meille mahdollisuus konkretisoida arvomme ja osallistua aktiivisesti paremman tulevaisuuden rakentamiseen kaikille. Nallekarkit ei mene tasan aina edes kotimaassa… joten koitetaan tässäkin tehdä asioita yksi nallekarkki kerrallaan. Rauhallista joulunaikaa kaikille.

ISO kiitos tästä vuodesta asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja AIRFI tiimille❣️

#puregold

Tässä vaiheessa sen verran, että koko henkilökuntamme hiljentää vauhtia välipäivinä. Tehtaan ovet pysyvät kiinni 23.12.2023-1.1.2024 ja jatketaan taas Airfi tarinaa 2.1.2024.

Jouluna 2023 Autamme kotimaan lapsia - Pelastakaa Lapset
Pelastakaa Lapset
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2024! Tuemme tänä jouluna MIELI ry:n nuorten mielenterveystyötä.
Mieli ry

Joulutervehdys Airfi 2023

Puhdas ilma ja vesi: 96363 askelta kohti puhtaampaa tulevaisuutta

Yhteistyössä Airfi, Vaisaarenkoulu ja Punainenristi

Puhdas ilma ja vesi muodostavat elämän perustan. Airfi Oy:lle oli itsestään selvää lähteä tukemaan näin merkittävää asiaa. Ilmanvaihtokoneiden toimintavarmuus vuoden jokaisena päivänä on Airfin toiminnan keskeinen tekijä.
Raisiolaisen Vaisaarenkoulun innokkaat oppilaat tarttuivat teemaan 1.12.2023 keskittyen nuorten liikkumiseen ja puhtaaseen veteen. Askelhaaste osoittautui erinomaiseksi keinoksi yhdistää liikunta, terveystieto ja hyväntekeväisyys. Puhtaan veden teeman lisäksi oppilaat herättivät tietoisuutta ympäristöstä ja vastuusta muita ihmisiä kohtaan.

Yhdessä voimme saavuttaa merkityksellisiä asioita. Kun yrityksen ja yhteisön arvot limittyvät toisiinsa, luomme paikallisesti positiivisia vaikutuksia. Päivän teemalla nostettiin myös nuorten tietoisuuteen Suomen toimiva vesihuolto. 96363 käveltyä askelta kohti puhtaampaa tulevaisuutta.

Tästä pääset Punaisen Ristin kauppaan.

#morethanpureair

Puhdas vesi Puhdas ilma

Airfi ja joulukuu

Tuotanto, pikkujoulut ja joululoma

Airfi tilikausi 1.1-31.12

Neilikan tuoksu, glögi ja piparit kuuluvat vahvasti joulukuuhun. Meille joulukuu tarkoittaa myös inventaariota, pikkujouluja ja joululomaa.

Poikkeuksia tuotannossamme:

 • Perjantaina 1.12.2023 toimistomme on suljettu pikkujoulujen vuoksi
 • Itsenäisyyspäivä 6.12.2023 tuotanto ja toimisto suljettu
 • Inventaario 20.12-22.12.2023 tuotanto suljettu
 • Joululoma 23.12.2023-1.1.2024 tuotanto ja toimisto suljettu

Muina aikoina palvelemme teitä normaalisti klo: 8-16 ja sovitusti myös muina aikoina.

Jos joululomalla pitkästyttää voi aina käydä tutustumassa Airfi- tuottisiin tuotesivulla tai vaikka Rakennusfakta sivuilla. Lomista huolimatta voit olla meihin yhteydessä jos tarvitset projektisi kanssa apua. Yhteystietomme löydät helposti täältä.

Jouluna hidastetaan hieman vauhtia.

Tuotekehitys on parhaimmillaan päivän projekti

Paras asiakaskokemus saavutetaan yhteisillä tuotekehitysprojekteilla

Olemme vakuuttuneita siitä, että tehokkain tuotekehitys projekti on sellainen, johon myös asiakas pääsee vaikuttamaan. Näin varmistamme, että jokainen asiakas saa räätälöidyn ratkaisun omiin tarpeisiin. Optimaalinen tuotekehitys voi tosiaan olla päivän projekti jolloin päästään parhaaseen tulokseen. Haastamme itsemme parhaan asiakaskokemuksen kanssa joka päivä.

Marraskuun kunniaksi kehitimme asiakkaamme pyynnöstä mustan ilmanvaihtokoneen. Voisi kuvitella, että helppo juttu, mutta tähänkin liittyy tuotantoteknisesti monia asioita. Estetiikka on myös keskeinen osa mustan ilmanvaihtokoneen suunnittelua. Tyylikäs muotoilu ja huomaamaton sijoittelu ympäristöön ovat tärkeitä, jotta laite sulautuu saumattomasti erilaisiin tiloihin. Uskokaa tai älkää, mutta mustansävyjäkin on monia. Yhdessä oikean värisävyn löytämisessäkin onnistuttiin.

Ympäristöön sulautuminen oli tämän projektin päämäärä. Teknisiltä ominaisuuksiltaan niin mustat kuin valkoisetkin Airfi-ilmanvaihtokoneet ovat molemmat alansa edelläkävijöitä. Sinä päätät, kylpyhuoneesi värimaailman.

Suvi säädinkupu Suvi kerrostalokupu Suvi tehostuskupu

Airfi Model 60 Black Edition
Airfi Model 60 Black Edition
Airfi Model 60
Airfi Model 60

Raisiolaisen Airfin Izabella Lundberg on kasvuyrittäjäkilpailun vuoden 2023 start-up-yrittäjä

Airfin Izabella Lundberg palkittiin vuoden 2023 start-up-yrittäjänä EY Entrepreneur Of The Year -kasvuyrittäjäkilpailussa. Kilpailun voittajat julkaistiin 27. lokakuuta 2023 järjestetyssä gaalassa.

Tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EYn vuosittain järjestämässä kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Vuoden 2023 kilpailuun osallistui 55 suomalaista kasvuyritystä.

Kasvuyrityskilpailun start-up-sarjaan valituilla yrityksillä valintaperusteissa painottuvat joko nopea liikevaihdon kasvu tai yritysidean yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Kilpailun voittajan valitsi riippumaton tuomaristo. Vuoden 2023 kilpailussa monipuolista kokemusta eri toimialoilta edustavan tuomariston puheenjohtajana toimii LT, kasvuyrityssijoittaja ja hallitusammattilainen Leena Niemistö.

”Onnittelut vuoden 2023 start-up-yrittäjä Izabella Lundbergille voitosta. Airfin hieno tuoteinnovaatio on poikinut kaupallista menestystä lyhyessä ajassa”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Leena Niemistö.

Vuonna 2018 perustettu Airfi valmistaa tekoälypohjaisia, alan energiatehokkaimpia ilmanvaihtolaitteita. Yrityksen tuotekehitystiimi kehittää tuotteita tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa, ja tuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Vuoden 2023 Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailusarjojen voittajat:

 • EY Entrepreneur Of The Year: Heikki Hiltunen ja Mika Pukari, iLOQ Oy, Oulu
 • Vuoden Perheyrittäjä 2023: Juho, Maria ja Mikko Martikainen, Genelec Oy, Iisalmi
 • Vuoden Start-up-yrittäjä 2023: Izabella Lundberg, Airfi Oy Ab, Raisio
 • Vuoden Finland Brand Award -palkinto 2023: Janne Honkanen, Luxury Action Oy, Rovaniemi
 • EY Tech -palkinto 2023: Panu Pasanen, One Click LCA Oy, Helsinki

Lisäksi gaalassa sai kunniamaininnan yleisön suosikki Jaana ja Esko Hjelt, Lapuan Kankurit Oy, Lapua.

Lue aiheesta lisää:

https://www.rakennusfakta.fi/airfi-palkittiin-vuoden-start-up-yrityksena-378724/uutiset.html

Lähde: https://www.ey.com/fi_fi/news/2023/10/airfin-izabella-lundberg-on-vuoden-2023-start-up-yrittaejae

More than pure air